Vedlegg til søknad om våpentillaltelse

Våren er her og mange skal søke om våpentillatelse. Her er en oversikt over vedleggene som skal følge søknaden.

Vi har mange medlemmer som planlegger våpenkjøp, noen for første gang andre skal utvide våpengarderoben. Det stilles mange spørsmål i Hula om hva som skal vedlegges søknaden og oversikten som ble laget for ett år siden kan stadig brukes. Det må fylles ut ett søknadsskjema for hvert våpen/våpendel det søkes tillatelse til å kjøpe og det må vedlegges en undertegnet og stemplet bekreftelse fra klubben med hver søknad. De andre vedleggene er det tilstrekkelig at sendes i ett eksemplar selv om det søkes om tillatelse til kjøp av flere våpen/våpendeler. Dette er vedleggene du må sende sammen med søknaden;

-Kopi av legitimasjon.

-Kopi av medlemskort i TOP, du finner dette i Spoortz-appen.

-Kopi av startkortet ditt, dette finner du i SkytterAdmin.

-Kopi av dokumentasjon for gjennomført sikkerhetskurs. Dette er ikke et absolutt krav hvis du har håndvåpen fra før av, men det anbefales å legge det ved.

-Dokumentasjon som viser at du har godkjent våpenskap, f.eks. kopi av faktura eller bilde som viser FG-godkjenningen på innsiden av skapet.

-Dokumentasjon som viser minst seks måneder aktivt medlemskap i TOP, dvs minst 10 treninger/konkurranser i løpet av de siste seks månedene før søknaden sendes. Har du deltatt på approberte stevner kan utskrift fra SkytterAdmin sammen med utskrift av resultatlister brukes som dokumentasjon, har du ikke deltatt på approberte stevner må du ha en aktivitetslogg bekreftet av klubben som viser dato for treninger og eventuelle klubbstevner. Kopi av aktivitetsloggen i den røde boka kan brukes for de som søker for første gang. Det er viktig at aktiviteten dokumenteres godt, det er ikke tilstrekkelig å lage en egen liste som ikke er bekreftet av andre. Det er heller ikke tilstrekkelig å laste ned aktivitetsoversikten fra SkytterAdmin alene uten at denne er bekreftet av andre eller også er vedlagt utskrift av resultatlister.

-Bekreftelse fra TOP på medlemskap, deltakelser på trening/stevner og at våpenet som skal kjøpes kan brukes i ett godkjent skyteprogram. Bekreftelsen lages på standardisert skjema som ligger på TOPs hjemmeside og hos politiet. Du må selv fylle ut skjemaet og ta det med til Hula for å få stempel/underskrift, det er ikke vakta i Hula som fyller det ut for deg.



Støtt oss

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift