Oppdals NM Felt 2018

I forbindelse med NM 2018 i spesialfelt og feltpistol på Oppdal, reiste 5 skyttere fra Tønsberg og Omegn Pistolklubb til Trøndelag. Her møtte vi konkurrenter fra andre vestfoldklubber og resten av landet.

TOP stilte med lag i alle de 8 ulike skyteøvelsene som var fordelt over seks dager (23. juli – 28. juli). Olaf hadde leid et hus i Oppdal hvor de fleste fra TOP ble innlosjert. Espen med familie bodde i nabokommunen på hytta til svigermor.

Innsatsen var upåklagelig og humøret var på topp hele veien. Årets NM var et samarbeid mellom 3 klubber i Trøndelag; Oppdal PK, Sunndal PK og Støren SSK. Området på Oppdal var helt suverent for denne typen arrangement. Arrangørene var veldig dyktige og hele mesterskapet forløp uten problemer. Det ble gjennomført både kronograferingstester og avtrekkskontroller av tilfeldige deltakere underveis i mesterskapet uten at dette medførte særlig avbrekk eller forstyrrelser. Hver standplass hadde sitt team som stod på hver dag gjennom hele uken og veiledet deltakerne godt gjennom øvelsene. Selv da Olaf forsøkte å bestikke standplasslederen på post nummer fem med sjokolade, ble skuddene hans dømt ut. Han skulle nok ha gitt bort hele sjokoladeplaten og ikke bare en liten bit.

Arne opplevde våpenbrudd allerede første dag under Magnum 1, men vi var så mange der at han fikk låne våpen og fikk fullført løypa. Han fikk også låne reservevåpen slik at han fikk gjennomført revolverfelt på torsdagen.

Da ammunisjonen hans virket noe tvilsom under militærfelten, fikk Arne hjelp av konkurrentene som forsynte ham med både fabrikkammo og hjemmelagde varianter. Det var med andre ord god stemning og trivelige NM-deltakere hele veien.

Øyvind gjorde det meget skarpt i militærfelt og var ikke langt unna toppen. Hadde han meldt seg på i riktig klasse før han gikk runden, så ville han faktisk ha tatt gull i klasse V50.

Det var noen fine dager i terrenget på Oppdal. TOP slapp unna regnskuren som fulgte det første laget på onsdagen, og værgudene samspilte med oss. Mot slutten av uken var det faktisk tendenser til «Østlandsvær» og på fredagen på den ene standplassen fikk vi høre at de hadde godt over 30 grader i skyggen.

I skytterhuset var det også flere utstillere som hadde tatt oppstilling og her var det mulig å både se på, ta på og kjøpe nye godsaker for våpeninteresserte.

Olaf og Øyvind deltok i alle 8 øvelser og fikk seg en plass på NMs adelskalender: http://www.fsu.no/issf/iaar/ad/nsf_nm_alle_felt.htm

Øvrige resultater finner man her: http://oppdalsnm.net/


Espen Schulstock, Olaf Abell, Arne Christensen, Øyvind Sundet, Jan-Alex Øhre (foto, Fay Stenvoll).

Tekst og alle øvrige foto, Espen Schulstock.
Støtt oss

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift